Activiteiten in 2019

 

Op zoek naar een extra reden om onze prachtige stad te bezoeken?

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende speciale (gratis) activiteiten.

Voor de festivals en datum gebonden activiteiten kunt u kijken bij “agenda”.

 

Cultureel Rondje. – Iedere eerste zondag van de maand vindt het Cultureel Rondje plaats in Wijk bij Duurstede. Tijdens deze zondagen openen ruim twintig ateliers en galeries hun deuren voor nieuwsgierigen en kunstliefhebbers. Daarnaast zijn verschillende historische gebouwen en Museum Dorestad geopend. Op onze leestafel vindt u een folder.

 

Openstelling Grote Kerk. – Vanaf april t/m september is de Grote Kerk opengesteld op maandagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur en op woensdag van 10:30 tot 12:30 uur.
De openstelling vervalt wanneer de kerk in gebruik is voor activiteiten.
De Grote Kerk ligt direct tegenover Eethuys Dorestad!

 

Museum Dorestad. – Een leuk kleinschalig museum. Het laat zien hoe de handelsplaats Dorestad er in de middeleeuwen heeft uitgezien aan de hand van opgegraven voorwerpen, maquettes en kaarten. Er zijn ook steeds wisselende exposities. Geopend van dinsdag t/m zondag van 13:30 u tot 17:00 u.

Museum Dorestad is tijdelijk gesloten

 

Stadswandeling (olv een gids.) – Een stadswandeling is de leukste manier om de binnenstad te leren kennen. De VVV-gidsen verzorgen voor groepen vanaf ca. 10 personen stadswandelingen door de historische binnenstad.

Ook kunt u een kaart met daarop de route kopen bij de VVV, zodat u zelf de tijd en het aantal personen kunt bepalen.

De wandeltocht begint en eindigt op iedere gewenste plaats. Het leukste is natuurlijk te starten met een kopje koffie of thee met huisgemaakt appelgebak, of na de wandeling gezellig te lunchen of borrelen met uw gezelschap. Natuurlijk kunt u hiervoor terecht bij ons restaurant.

 

De leukste stadswandeling van Nederland… olv de zingende stadsgids

Kom met me mee, dan laat ik je op unieke wijze kennismaken met Wijk bij Duurstede.In het prachtige decor van Rijn en Lek, de oude stad en verrassende plekjes gaan    historie en amusement op in lach en verwondering. Nu eens geen saaie jaartallen,    maar een middag plezier waarbij je op bijzonder vrolijke wijze deze mooie plek leert    kennen. En…, een gezellig terras in de zon wordt natuurlijk niet overgeslagen.  www.dezingendestadsgids.nl

 

 

Varen met de Krommerijnder – Varen over de Kromme Rijn in een prachtig nagebouwd schip. Geniet van de natuur en bekijk Wijk en Cothen eens vanuit een ander gezichtspunt. Voor informatie: VVV Wijk bij Duurstede.

 

 

Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten, kunt u terecht bij het VVV-kantoor van Wijk bij Duurstede, in het oude stadhuis aan de Markt. Tel. 0343-575995